Количка

0
 
Код:  60121 
тегло  0.050 кг
Производител: Adipharm
Опаковка: 8 сашета
Лекарствена форма: сашета

Мукософт при остри и хронични заболявания на бронхите и белите дробове 600мг х 10 сашета - Adipharm

Цена: 10.07лв.

Брой:

+ -
Добави в

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който се намира под формата на прахче. Adipharm Mucosoft се прилага за втечняване и улесняване отхрачването на жилавите бронхиални секрети при остри и хронични заболявания на бронхите и белите дробове, като: бронхити, пневмонии, муковисцидоза и трахеобронхити. Както всички лекарства, МУКОСОФТ може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нечести: алергични реакции - сърбеж, уртикария (копривна треска), кожни обриви, задух, учестен сърдечен ритъм и понижаване на кръвното налягане, главоболие, фебрилитет (повишена температура); Много редки: анафилактични реакции до шок (тежка алергична реакция). Дихателни пътища: Редки: затруднено дишане, бронхоспазъм - главно при пациенти с хиперреактивна дихателна система, страдащи от бронхиална астма. Храносмилателен тракт: Нечести: възпаления на устната лигавила, коремна болка, гадене, повръщане и диария. Мукософт следва да се съхранява на сухо място, недостъпно за деца! Да не се превишава препоръчителният дневен прием. 

Мукософт съдържа:

ацетилцистеин 600 mg

- другите съставки са: манитол, натриев цикламат, аромат лимон и силициев диоксид, колоиден везводе.

 

Обичайната доза за възрасни и деца над 14 години е 1 саше веднъж дневно (съответства на 600 mg Acetylscysteine).

Съдържанието на сашето се разтваря в чаша гореща вода и се изпива топло, след хранене. При приемане на течности се засилва елелектроличният ефект на лекарствотп.

Продължителност на лечението

Продължителността на лечението с Мукософт зависи от тежестта на заболяването и се определя индивидуално (при остри състояния от 5 до 10 дни, при хронични състояния - 1-2 месеца). Не трябва да се прилага повече от 5 дни без консултация с лекар.


 

Информирай се за горещи

промоции до -36%