Количка

0
 
Код:  18959 
тегло  0.050 кг
Производител: Adipharm
Опаковка: 60 таблетки
Лекарствена форма: таблетки

Мелатонин 1 мг x 60 таблетки - Adipharm

Цена: 8.90лв.

Брой:

+ -
Добави в

Хранителна добавка, която допринася за подобряване качеството на физиологичния сън и се препоръчва при безсъние, нарушения в съня, често събуждане през нощта и при трудно заспиванеAdipharm Melatonin не е приспивателно, към него не се придобива зависимост, няма странични ефекти. Важно, особено за активно работещите е, че Мелатонин Адифарм не предизвиква чувство на умора и сънливост при събуждане. Някои учени твърдят, че мелатонинът е в основата на болестите на старостта. От благоприятното действие на мелатонина могат да се възползват и хората, работещи на смени, при които нормалният биологичен ритъм е променен, както и хора, пътуващи през няколко часови зони. Сънят е абсолютно необходим за здравето на човека. Когато човек спи в организма се извършват различни процеси. Освен че много от органите и системите почиват, тялото се презарежда за следващия ден. Много важни хормони се отделят по време на сън. От друга страна, сънят през нощта е проява на синхронизиране на биоритмите, а те са фактори за съвместната дейност на органите и системите. В наше време, вследствие на стреса и напрегнатия ни живот се разстройва ритъмът на отделяне на мелатонина. Това води освен до нарушение на съня и до редица биологични последици. Повечето хора свързват мелатонина само със съня. Но трябва да се отбележи, че мелатонинът е едно от веществата в нашия организъм, което ефикасно спира процесите на стареене на клетките. Както физическият, така и умственият процес на стареене е един от основните здравни проблеми на нашето време. Мелатонинът се счита за най-силния антиоксидант. Неговата способност да взаимодейства със свободните радикали му дава прозвището "метач". Доказано е, че мелатонинът действа благоприятно и в периода на менопауза върху психо-вегетативните смущения, намалява депресиите и тревожността. Мелатонинът повишава защитните сили на организма като противодейства на предизвиканото от стреса потискане на имунната система. Мелатонин не предизвиква пристрастяване и сънливост. Да не се превишава препоръчителният дневен прием. Продуктът е хранителна добавка и следва да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Мелатонин.

Добре е Мелатонин да се приема вечер по едно и също време, обикновено между 22 и 23 часа. Дозата за всеки е много индивидуална, обикновено се препоръчва прием на 1-3 таблетки от 1 мг или една таблетка от 3 мг. Мелатонин Адифарм не показва странични действия.

Една от често правените грешки е, когато приемът на мелатонин започне, той да бъде приеман около часа, в който се ляга, като се мисли, че по този начин ще има по-бърз ефект. Тъй като мелатонинът е вещество, което по естествен начин синхронизира съня, необходимо му е време, за да започне да действа.


 

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%