Количка

0
 
Код:  2299 
тегло  0.100 кг

Йодасепт 10% маз х90 гр. - Actavis

Цена: 7.90лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Actavis
(15 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който действа срещу бактерии, вируси и гъбички. Унищожава и спорообразуващите щамове (микроорганизми, които се размножават, чрез спори ), нечувствителни на сулфонамиди и антибиотици. Actavis Jodasept се прилага при изгаряния на кожата; лечение на рани и варикозни язви, декубитуси ( рани от залежаване ); лечение на рани с бактериална инфекция; гнойни кожни обриви (пиодермии); кожни заболявания, причинени от бактерии и гъбички с последваща инфекция;  повърхностни дерматози (кожни заболявания). Йодасепт маз, съдържа активна съставка повидон йод ( повидон е помощно вещество, което забавя освобождаването на йода, с което се избягва изгарящия ефект на последния върху тъканите ). Йодасепт е широкоспектърен дезинфектант (дезинфекционно  средство ), активен срещу бактерии, вируси и гъбички. Унищожава и спорообразуващите щамове (микроорганизми, които се размножават, чрез спори ), нечувствителни на сулфонамиди и антибиотици. Йодасепт под формата на маз има дълготрайно действие поради продължителното отделяне на йода от комплекса. Поради широкия си спектър на действие не е необходимо предварително да се определя вида и щама на причинителя на инфекцията. Не превишавайте препоръчителната дозировка за дневен прием. Съхранявайте на място, далеч от достъпа на деца! Да не се съхранява при температура над 25 С.

 

1 g маз съдържа активна съставка: Повидон йод - 100 mg

Прилагайте Йодасепт точно както е посочено в тази листовка! Йодасепт маз е за прилагане върху кожата! Да не се приема вътрешно!
В зависимост от оплакванията лекарят ще определи необходимата за лечение на Вашето заболяване доза.
Йодасепт маз се нанася 2-3 пъти дневно директно върху раневата повърхност или като превръзка, нанесен на стерилна марля. Третираната повърхност трябва да бъде почистена и подсушена предварително.
При силно възпалени или ексудиращи рани превръзката може да се подновява на всеки 4-6 часа с цел постигане на оптимален антисептичен ефект.
Кафявият цвят е характерен за йодсъдържащите продукти. Той е показател за активността им. При намаляване на кафявото оцветяване е необходимо да се поднови превръзката.
Деца:
При новородени и деца до 6 месеца, поради възможност от увреждане на щитовидната жлеза е необходима преценка на съотношението полза/риск от лекар преди приложение. Ако не може да се избегне приложението на повидон-йод при кърмачета, задължително се проследява тиреоидната функция на 7 -10 дни.
Йодасепт маз лесно се отмива от кожата, а петната по текстил се отстраняват със сапун и вода. Упоритите петна лесно се премахват с разреден разтвор на амоняк или тиосулфат.
При липса на ефект се консултирайте с лекар!

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%