Количка

0
 
Код:  64490 
тегло  0.020 кг

Гастроцид Езо 20 mg х14 таблетки

Цена: 6.90лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Actavis
(18 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който се използва при възрастни за краткосрочно лечение на симптоми на рефлукс(напр.стомашни киселини, връщане на киселини). Рефлуксът е обратно връщане на стомашна киселина от стомаха в хранопровода, което може да доведе до възпалението му и поява на болка. Това може да бъде причина за Вашите симптоми, като например болезнено чувство на парене в гърдите, стигащо до гърлото(киселини) и кисел вкус в устата(киселинна регургитация). Actavis Gastrocid eso съдържа лекарственото вещество езомепразол, което спада към групата лекарствени продукти, наречени "инхибитори на протонната помпа". Те действат като намаляват количеството киселина, която Вашият стомах произвежда. Може да почувствате облекчение на симптомите на киселинния рефлукс и киселините в стомаха след първия ден от приема на това лекарство, но то не е предназначено за незабавното им облекчаване. Не превишавайте препоръчителната дозировка за дневен прием. Съхранявайте на място, далеч от достъпа на деца! Да се съхранява при температура под 30 С.

 

Всяка стомашно-устойчива таблетка съдържа 20 mg езомепразол, което съответства на 21,75 mg езомепразол магнезиев дихидрат.

Помощните вещества са:
Съдържание на таблетката: съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат (1:1) 30% дисперсия, талк, триетил цитрат, хипромелоза, захарни сфери (захароза, царевично нишесте), магнезиев стеарат, хидроксипропил целулоза, глицерол моностеарат 40-55, полисорбат 80, целулоза, микрокристална, повидон, макрогол 6000, кросповидон, натриев стеарил фумарат;
Обвивка на таблетката: Хипромелоза, титанов диоксид (Е171), макрогол (PEG 400), червен железен оксид (Е172), жълт железен оксид (Е172).

 

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е една таблетка дневно.
Не превишавайте препоръчаната дневна доза от една таблетка (20 mg), дори ако не почувствате подобрение веднага.
Може да се наложи да приемате таблетките в продължение на 2 или 3 последователни дни, преди да почувствате облекчение на симптомите на рефлукс (напр. киселини в стомаха и връщане на киселини).
Продължителността на лечението е до 14 дни.
Когато симптомите на рефлукс отзвучат напълно, трябва да спрете приема на това лекарство.
Ако симптомите на рефлукс се влошават или не се подобряват след приема на лекарството в продължение на 14 поредни дни, трябва да се консултирате с лекар.
Ако имате упорити или продължителни, често повтарящи се симптоми, дори и след лечение с това лекарство, трябва да се свържете с Вашия лекар.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%