Количка

0
 
Код:  66074 
тегло  0.020 кг

Флиниз 5 мг. х10 таблетки - Actavis

Цена: 4.74лв.
Всичко от: Actavis
(17 глас/а)

НЯМА НАЛИЧНОСТ

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който е предназначен за облекчаване на симптомите на алергичен ринит (възпаление на носните пътища, причинено от алергия, като например сенна хрема или алергия към домашен прах) при възрастни и юноши на 12 и повече години. Тези симптоми включват кихане, сърбеж и секреция от носа, сърбеж на небцето, сърбеж, зачервяване или насълзяване на очите. Actavis Flynise е противоалергично лекарство, което не причинява сънливост. То помага за контролиране на алергичните реакции и симптомите им. Флиниз се използва и за облекчаване на симптомите на уртикария (състояние на кожата, причинено от алергия). Тези симптоми включват сърбеж и копривна треска. Облекчаването на тези симптоми продължава цял ден и Ви помага да възстановите нормалната си ежедневна активност и съня си. Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ. Да не се използва след изтичане срока на годност. Да се съхранява на недостъпно за деца място.

 

Активното вещество е: деслоратадин. Всяка филмирана таблетка съдържа 5 mg деслоратадин.

Другите съставки са:
Ядро на таблетката: целулоза, микрокристална; царевично нишесте (прежелатинизирано), манитол, талк, магнезиев стеарат;
Обвивка на таблетката: хипромелоза 6сР, титанов диоксид (Е171), макрогол 6000, индигокармин алуминиев лак (Е132).

 

Възрастни и юноши на 12 и повече години
Препоръчителната доза е една таблетка веднъж дневно с вода, със или без храна.
Това лекарство е за перорално приложение (през устата). 
Глътнете таблетката цяла.
По отношение на продължителността на курса на лечение, Вашият лекар ще определи вида алергичен ринит, от който страдате и в зависимост от това ще прецени колко време трябва да приемате Флиниз.
Ако страдате от интермитентен алергичен ринит (наличие на симптоми в продължение на по-малко от 4 дни седмично или в продължение на по-малко от 4 седмици), Вашият лекар ще Ви препоръча схема на лечение, съобразена с данните за хода на болестта Ви.
Ако страдате от персистиращ алергичен ринит (наличие на симптоми в продължение на 4 или повече дни седмично и в продължение на повече от 4 седмици), Вашият лекар може да Ви препоръча по-продължително лечение.
При уртикария продължителността на лечението може да е различна при всеки пациент, поради което трябва да спазвате препоръките на лекаря си.
Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.
Не трябва да приемате Флиниз повече от 3 последователни месеца, освен ако Вашият лекар Ви е препоръчал.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%